Pratite nas

Modeli

Ovaj simpatični, električni terenac je ono što Smart nudi u budućnosti

Inteligentni koncept #1 je to mnogo više od svakog koncepta pre njega. I tehnički savršeniji.

Ovo je budućnost Smarta i sama ova vest je prilično značajna. Sa dužinom od 4,2m, zauzimaće mnogo više prostora od trenutnih modela Fortwo, koji zauzimaju 2,7m i Forfour( 3,5m), a po veličini je mnogo bliži Mini Countryman-u. Automobil koji je zasigurno njegov konkurent od kada je Mini presadio električna srca u čitavu seriju.

Da, čak proizvodjač, neatraktivnih Ev-a ne može se izvući iz ludnice sa SUV-om, ali Smartov stav na tu temu je jedinstven i predvidiv. Zove se koncept #1, što znači da:

a)“pruža jasan uvid u prvi proizvodni model nove smart generacije potpuno električnih vozila“ i b) ne odlučijete vi da li će se kupovati.

Rečeno nam je da će prava stvar u budućnosti izgledati otprilike ovako, samo što će imati konvencionalniji enterijer u koji će moći da se smesti pet, a ne četiri osobe. Iako je automobil u prodajnom salonu imao to ime Forfive, nismo sasvim sigurni u to.

Mnogo novina dolazi od novog partnera Geely, za kojeg sumnjamo da bi mogao biti malo naprednija baza za pametne automobile porodične veličine, nego da zasniva originalni Forfour na Mitsubishi Colt.

„Sledeća generacija pametnih modela nudiće najviši nivo dinamičkog upravljanja  i pasivne bezbednosti“, obećano nam je sa novom platformom koja će se fokusirati na raspon baterija, mogućnost brzog punjenja i softver koji se lako ažurira. Očigledno 75% ECU-a na vozilu može se ažurirati bežičnim putem.

Stvari poput veličine baterije, performansi ili raspona, upadljive su zbog njihovog odsustva. Za sada bismo mogli da se pozabavimo velikim udobnim Smartom, mada, bar našim očima gledano, više liči na Mercedes EQ crossover sa zaobljenim ivicama. Ono što je sigurno je to, da je ovo najveći proizvod izdanka Merc-ovog gradskog automobila.

Da li Vam se dopada?

 

 

 

Continue Reading
You may also like...

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh