Pratite nas

Smart

Jednostavni trikovi kako da očistite sedišta u automobilu

Sedišta u automobilima prave se od izuzetno čvrstih tkanina koje mogu izdržati velika opterećenja. Ali, na masnu hranu ili čokoladu su osetljiva i mrlje će ostati. Kako ih ukloniti? Osim specijalizovanih sredstava koje možete kupiti u prodavnicama, odgovor bi mogao biti i u vašem domaćinstvu.

Protiv mrlja na sedištima možete se boriti penom za brijanje, vodom u koju ćete dodati malo sirćeta ili, ako ne volite taj miris, malo limuna.

Nanesite penu za brijanje na deo sedišta koja su prljava ili masna, pričekajte minut i potom celu površinu dobro prebrišite suvom krpicom.

Koristite li sirće, dodajte ga malo u posudu s toplom vodom. Možete dodati i malo tečnog deterdženta za pranje sudova. Lagano pokvasite prljavi deo sedišta, pa nekoliko minuta kasnije pređite krpicom koju ste pokvasili samo u čistom vodom, a potom, opet nekoliko minuta kasnije, prebrišite sve suvom krpicom. Isto važi i za limunov sok, koji možete upotrebiti umesto sirćeta.

Ako vam, pak, ove kućne čarolije ne reše problem, moraćete da kupite specijalizovano sredstvo ili odvezete automobil na profesionalno čišćenje, piše N1 : https://rs.n1info.com/auto/jednostavni-trikovi-kako-da-ocistite-sedista-u-automobilu/

Continue Reading
You may also like...

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh