Connect with us

Vesti

Da li se vaša registarska tablica nalazi na ovom spisku?

Ljubitelji automobila i zaljubljenici u vožnju, od nedavno imaju mogućnost da na portalu worldlicenseplates.com vide svaku pojedinačnu varijantu registarskih tablica koje se koriste (ili su se koristile) širom sveta.

Kada otvorite ovu stranicu verovatno ćete pomisliti kako je napravljena u prošlom veku, ali sam dizajn i nije toliko bitan koliko je bitna funkcija ove prezentacije.

Naime, zahvaljujući ovom portalu imate mogućnost da se upoznate sa izgledom svih varijanti registarskih tablica koje se koriste (ili su se koristile u prošlosti) širom sveta.

Ono što smo mi među prvima potražili jesu i razne varijante tablica koje su se koristile na našim prostorima. Tako smo pronašli one iz Kraljevine Jugoslavije pa sve do prvih posleratnik kao i najnovijih iz 21. veka.

Registarske tablice danas se koriste bukvalno u celom svetu kako bi se identifikovala sva vozila koja učestvuj u saobraćaju. Zanimljiva činjenica je ta što postoje čak i tablice za Antartik – tako da vozači imaju obavezu da svoj automobil registruju gde god se oni nalaze.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top