Connect with us

Zanimljivosti

OPREZ ukoliko idete u Grčku kolima

Svi vole da letnje odmore provedu sa svojoj porodicom ali i automobilom koji će biti uvek uz njih – kako bi mogli da vid enove predele i dožive nove avanture. Međutim, ukoliko ste želeli da u Grčku na more krenete kolima – savetujemo da budite oprezni.

Jedno istraživanje pokazalo je da su, upravo, Grci, najgori vozači u Evropi. Prema ovom istraživanju vozači iz ove zemlje često pretiču, svađaju se, ali i izlaze iz automobila kako bi se potukli.

Ovo istraživanje obuhvatilo je oko 12.000 vozača iz raznih krajeva evropskih zemalja, a njihov zadatak bio je da komentarištu svoje navike u vožnji.

Grci su, više od polovine njih, priznali da pdetiču, voze pogrešnom stranu, koriste često i psovke ali i trube naravno.

Takođe, više od polovine njih rekao je da bi bez „ikakvog razmišljanja iskočio iz automobila kako bi ispravio nepravdu“ sa vozačem čije ga ponašanje za volanom nervira.

Mobilni telefon kao dobar dan

Ukoliko ste mislili da vozači u Srbiji koriste najviše mobilni telefon, prevarili ste se jer su Grci na samom vrhu tabele.

Prema ovom istraživanju čak 81% njih kucka poruke dok vozi, dok njih 77% redovno obavlja pozive.

Priznali su ispitanici, čak 33% njih da će vrlo rado voziti i preko ograničene brzine, proći kroz crveno, ali i voziti preblizu automobila koji je ispred njih.

Samo još jedan procenat za kraj

To je onaj od 91% anketiranih Grka koji smatraju da druge nacije „nemaju pojma da voze“ te budite sigurni da će oni i dalje misliti da ste vi gori vozač od njih, iako oni prave prekšaje.

Continue Reading

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top