Pratite nas

Smart

Ukoliko automobil ne koristite neko vreme obratite pažnju

Brojni su razlozi kada na određeno vreme jednostavno ne vozimo svoj automobil, ali šta je potrebno preduzeti u takvoj situaciji?

Stručnjaci su saglasni da je automobil potrebno barem upaliti svake treće nedelje, kako bi se dopunio akumulator. Motor automobila potrebno je da radi barem pola sata na otvorenom, a pre svega zbog izduvnih gasova koji mogu da naštete organizam i ljudsko zdravlje.

Ukoliko unapred znate da automobil nećete voziti naredna tri meseca ili duže, potrebno je da se odmah odvoji minus pol sa akumulatora i da se on izvadi iz vozila naročito ako se temperatura spušta ispod 10 stepeni odnosno raste iznad 40 stepeni. Ukoliko ovo ne uradite može doći do dubokog pražnjenja akumulatora, pa će on postati neupotrebljiv – a i garancija ga neće prihvatiti jer je nepravilno održavan.

Takođe, auto stručnjaci savetuju i da se automobili zaključaju tokom perioda mirovanja jer je tada brzina pražnjenja akumulatora najniža.

Bitno je da vam napomenemo kako je prilikom daljinskog zaključavanja obavezna pažnja da je mehanička brava na vratima ispravna kako biste mogli da otključate vozilo ako se akumulator ipak ne koristi.

Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh