Connect with us

Smart

Koji je najčešći kvar na letnjim putovanjima?

Put do našeg letovališta ili obližnje plaže uglavnom nije onakav kakav smo ga zamišljali, te se radi o makadamskoj, raskopanoj ili neasfaltiranoj deonici.

Prema podacima osiguravajućih kuća urpavo su česte intervencije leti na raznim putovanjima, a jedna od najčešćih jesu probušene gume.

Razloge za to svakako treba navesti pa pucanje gume može doći zbog samog tereta prtljaga te i ukoliko su gume stare. Takođe, bušenje nastaje i ukoliko dođe do zabijanja nekog materijala koji je ostao na putu, a uglavnom su to šrafovi, žice i slični predmeti koji mogu da oštete gumu vašeg automobila.

Pazite se Mediterana

Takođe, veliki problem može nastati ukoliko se vozi po makadamskom putu na kome se bočno zaseče guma i to uz ivicu puta. Uglavnom se dešava ukoliko je u pitanju kamenjar koji je prisutan na Mediteranskim putevima koji vode do plaže.

Ukoliko dođe do pucanja gume, najjednostavnije je da se namontira rezervni točak – naravno pod uslovom da isti i posetujete s obzirom na to da je kod novijih modela automobila ovo dodatna oprema.

Sa druge strane ukoliko nemate rezervni točak nastaju problemi ako ne naiđete na vulkanizera, a vi se ne snađete da ručno zakrpite gumu.

Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top