Pratite nas

Vesti

Da li su polovni električni automobili rizični?

Svesni smo činjenice da je svaki polovni automobil „mačka u džaku“; međutim ukoliko kupujete električni automobil koji je polovnjak možete doživeti zaista neprijatna iznenađenja. Sve je to dokazala jedna porodica sa Floride.

Naime, oni su nedavno kupili polovni Ford Focus Electric koji je 2014. godište, a za cenu od oko 11.000 dolara dobili su simpatični hedžbek sa elektromotorom koji je prešao nešto više od 96.000 kilometara.

„U početku je sve bilo u redu. Obožavala sam ga, bio je mali, tih i sladak, a onda je odjednom prestao sa radom“, izjavila je vlasnica za KVUE News.
Ipak, nakon samo pola godine korišćenja automobila on je i sam završio u servisu. Vlasnicima je savetovano da zamene bateriju i to po ceni od 14.000 dolara, sa cenom koja ne uključuje radni sat majstora.

Još jedna opcija je bila pred njima, a to je otkup automobila za samo 500 dolara, tačnije 22 puta manje nego što su platili svoj model.

Međutim, maleri su se ređali pa su tako saznali vlasnici automobila da baterija za ovaj model više nije dostupna.

Kako prenosi Index.hr, ova porodica je želela da kroz svoju priču savetuje sve potencijalne kupce polovnih električnih automobila da se raspitaju o stanju baterije i konkretnom modelu. Ako se radi o starijem automobilu, treba biti oprezan, jer bi cena zamene baterije mogla da nadmaši ukupnu vrednost vozila.

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh