Pratite nas

Nove automobile više niko ne kupuje?

Vesti

Nove automobile više niko ne kupuje?

Globalna inflacija uticala je na to da zaboravimo na velike liste čekanja za nove automobile, kao i sam raste cena koji su usporili prodaju četvorotočkaša iz fabrika.

Prema statistici objavljenoj sredinom godine, mnogobrojni proizvođači automobila beleže slabiju potražnju pre svega u Evropi i Severnoj Americi, a razlog za to je jer kupci novac čuvaju za osnovne životne potrebe.

Međutim, pojedini premijum proizvođači kao što su Ferari ili Mercedes beleže veću prodaju i to isključivo za najskuplje modele.

 

Liste porudžbina su, ipak za većinu proizvođača, sve kraće i to uprkos slabijoj proizvodnji kao i manjem broj uisporuka nego prethodne godine. Skok inflacije u Severnoj Americi i Evropi, proizvođačima automobila bi mogao da napravi problem.

Čelnici kompanija BMW i Volkswagen kažu da je potražnja za novim vozilima pala pre svega na ova dva kontainenta, dok se u Kini i dalje izražava dodatna želja kupaca novih automobila i njihovih modela.

Potražnja je, prema podacima onlajn dilera i specijalizovanih sajtova, opala u martu ove godine pa su i potrošači u ovom trenutku veoma oprozni. Kako sada stvari stoje proizvođači nastavljaju da svoje veće troškove prenose na kupce skupljih modela, ali da li ipak postoji limit u dizanju cena?

Stručnjaci još uvek nisu saglasni da li će ova manja potražnja dovesti i do pada cene novih autmobila, ali nagoveštaji pokazuju da je to ipak moguće.

Na primer, kompanija Ford u ovom trenutku razmatra da na tržište vrati popuste kao i podsticajne mere za kupovinu od kojih je kompanija odustala prošle godine tokom problema sa lancima snadbevanja.

Continue Reading

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Na vrh