Pratite nas

Vesti

VOZAČI OPREZ – Pojačana kontrola policije u Srbiji

Kako je najavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, u toku je akcija pojačane kontrole saobraćaja koja će biti prevashodno usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila na putevima.

U saopštenju se navodi sledeće:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće od 8. do 14. avgusta ove godine akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila. Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Prema najavi saobraćajni policajci će svakodnevno angažovati sve uređaje za merenje brzine počev od ručnih radara, radara u sistemu video nadzora kao i uređaja za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – takozvane „presretače“. Takođe, na auto – putevima meriće se i prosečna brzina kretanja automobila uz korišćenje prošiirenog kao i unapređenog sistema.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom, u svom soapštenju, apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja i naglašava da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 lica. Zbog toga je otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine jedan od prioriteta Uprave saobraćajne policije.

Od početka ove godine, zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine sankcionisano je više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh