Pratite nas

Vesti

Great Wall Motors stiže u Evropu sa dva skupa modela

Automobilska grupacija Great Wall Motors će uskoro biti prisutna na evropskom tržištu sa dva modela – Ora i Wey, a cene i nisu baš povoljne.

Evropa će uskoro dobiti još jednog velikog kineskog proizvođača i to sa dva brenda koji su svoju premijeru imali pre godinu dana na sajmu u Minhenu uz sjajne reakcije.

Ora Cat One je oduševio publiku svojim retro dizajnom, dok je sam automobile inspirisan čuvenim modelima evropske auto-industrije (Porsche 911, VW Beetle, Fiat 500…). Ovaj četvorotočkaš ima kompaktne dimenzije, a može da preveze pet putnika. Enterijer otkriva da se radi o savremenom proizvodu. Električni automobil je dug 4,24 metra te navodno nudi dosta prostora u unutrašnjosti.

Osnovna cena ovog modela, bez subvencija je oko 30.000 evra.

Wey Coffee One je hibrid u klasi BMW-a X5, sa dužinom od 4,87 metara, ukupno tri motora, dvolitarski benzinac ali i automobil i dva elektromotora. Ukupna snaga sistema je 476 KS, a menjač je automatski sa devet stepeni prenosa.

Njegova osnovna cena na sajmu automobile u Minhenu bila je oko 50. 000 automobila; a kako stvari stoje pomenute automobile će zasad samo u Nemačku, uvoziti Emil Frey grupa, osnovana 1924. godine sa sedištem u Cirihu.

Najave kažu da će prvi modeli u Evropi biti dostupni krajem tekuće 2022.godine.

Continue Reading
You may also like...
Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh