Pratite nas

Vesti

Ukoliko niste uključili klimu preti vam kazna od 6.000 evra

Skoro pa uobičajena stvar u svim modelima automobila jeste klima, ali ima i dosta starijih vozila koja nemaju klimu.

Velika Britanija se ovih dana suočava sa poteškoćama i temperaturama koje se približavaju do 40°C, pa čak ni spušteni prozori verovatno neće biti od velike pomoći ukoliko građani žele da se rashlade.

Ovih dana su vlasti u Velikoj Britaniji ponovile pravilo 237 Zakona u saobraćaju koje je izričito i nalaže da svaki automobil mora biti dobro klimatizovan i provetren kako bi se izbegla pospanost tokom same vožnje.

Takođe, vlasti pozivaju i vozače da upamte kako je vožnja sa ovim visokim temperaturama znatno otežana pa su česte i saobraćajne nesreće, a za nepoštovanje pravila o korišćenju klime u automobila zaprećena je kazna do 5.000 funti.

“Iako mnogi ljudi nisu svesni ovih pravila o saobraćaju, važno je poznavati zakone, ne samo da biste izbegli novčanu kaznu, nego i da bi svi bili sigurni tokom vožnje”, poručili su iz autokuće Zuto car finance, piše The Sun.

Jedina zemlja koja je ovog leta prvi put zabeležila temperaturu iznad 40 stepeni Celzijusa je upravo Velika Britanija, dok je živa u pojedinim momentima prikazivala i 40,2 Celzijusa i to na aerodromu Hitrou. U tom trenutku londonski aerodrom bio je primoran da obustavi sve letove, nakon što se i deo piste otopio.

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh