Connect with us

Smart

Šta mislite o novom automobilu za 5000 evra?

Svi smo svesni činjenice da su cene novih automobila od početka pandemije virusa korona naglo skočile, te se i ponuda novih automobila jeftinijih od 15.000 evra može nabrojati u jednom dahu. Ipak, u pojedinim državama se i dalje nude vrlo jeftini i jednostavni automobili.

Sada već daleko, ali krajem prošlog milenijuma mogli smo da pronađemo automobil za 7 do 8 hiljada evra, a kako je sve skočilo danas upravo takvi automobili koštaju između 11 i 12 hiljada evra.

Pogotovu u državama koje su u takozvanom „razvoju“ gde ujedno i bezbednosni standardi ali i propisi emisija štetnih gasova nisu toliko striktni i dalje se nalaze vrlo pristupačni modeli.

Tako je ove nedelje u Indiji predstavljen Suzuki Alto K19, a koji na tamnošnjem tržištu košta oko 5.400 evra. U pitanju je mali gradski auto sa dužinom od 3,53 metra i širinom od 1,49 metra.

Automobil je postavljen na točkove od 13 inča, sa petora je vrata i ima, po oceni kupaca, vrlo dopadljiv dizajn. Ono što odlikuje unutrašnjost jeste tvrda plastika kao i sedmoinčni ekran sa navigacijom i Apple CarPlay sistemom.

Za buduće vlasnike ovog automobila tu je i digitalni brzinometar, kao i radio sa četiri zvučnika. Međutim, kada pogledamo bezbednost taj deo je samo sa osnovnom ponudom i to dva vazdužna jastuka, EBD, ABS i zadnji parking senzori.

Portal index.rs piše da ovaj automobil pokreće jednolitarski benzinac sa 67 KS i 89 NM, a automatski menjač je vozačima dostupan kao opcija.

Međutim, sve ovo i nije toliko strašno za 5.000 evra jel da?

Continue Reading

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top