Pratite nas

Vesti

Honda smanjuje proizvodnju za 40%

Honda Motor, Japanski proizvođač automobila, će početkom septembra 2022. godine smanjiti svoju planiranu proizvodnju automobila za 40%, a kao razog se navode problemi u lancima snadbevanja kao i logistici.

Kako prenosi agencija Roiters, pre ove odluke kompanija je imala optimističan stav da će se situacija sa nedostatkom čipova popraviti, a koja je upravo već nekoliko puta uticala na smanjenje proizvodnje novih modela.

Početkom septembra u fabrici smeštenoj severno od Tokija, proizvodnja će biti smanjena za 40 odsto, dok u drugoj fabrici na severozapadu zemlje za oko 30 posto.

U najvećem Hondinom rivalu, Tojoti, sve ide po planu čak i obaraju globalne rekorde. Čak 9,7 miliona vozila u tekućoj finansijskoj godini koja se završava u martu 2023. godine.

Pojedine prognoze kazuju da se samo u septembru očekuje proizvodnja za oko 850.000 vozila dok se novembra planira još veća proizvodnja.

Prema prognozama, samo u septembru se očekuje proizvodnja oko 850.000 vozila, a do novembra planiraju da povećaju proizvodnju.

Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh