Pratite nas

Vesti

NOVO TESLINO ČUDO: raketa + automobil

O drugoj generaciji Tesla Roadster u poslendjih pet godina se mnogo priča, a iako je Ilon Mask imao mnogo toga da kaže kako stvari sada stoje još uvek je novi model daleko od proizvodne linije.

Međutim, iako je kašnjenje očigledno to nije sprečilo jednog dizajnera da osmisli kako bi i nova verzija Teslinog hiperautomobila mogla da izgleda.

Kreacija koju možete da vidite nazvana je Tesla SpaceX Model R i dolazi iz misli Maksimilijana Šnajdera, nemačkog dizajnera koji je ranije radio u Audiju, Mercedes-Benzu, Volkswagenu, Mitsubishiju, a upravo je lansirao Design to the Mak kanal na JuTjub.

Vozačima bi novi automobil mogao biti ponuđen sa raketnim busterima, ali je i dizajn očaravajući. Oblik Tesla SpaceX Model R nema ništa zajedničko sa Roadsterom i zbog toga izgleda daleko radikalnije.

Ukoliko pogledamo on i zaista ima oblik koji je najsličniji trkačkim modelima, a tu su i LED farovi uredno ugrađeni u ispupčene lukove prednjih točkova.

Tesla hiperautomobil bi samo pokretao električni pogon, ali bi takođe imao rakete sa tečnim vodoničnim pogonom, što bi rezultiralo kombinovanom snagom od 2.600 KS za ‘standardni’ automobil uz maksimalnu brzinu od 467 km/h (290 mph) i 2.950 KS za varijanta usmerena na trku sa maksimalnom brzinom od 526 km/h (327 mph).

Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh