Pratite nas

Vesti

Da li je ablendovanje kažnjivo?

Ablendovanje odnosno bacanje farovima nešto je što se često koristi u našem saobraćaju, a da li je ono kažnjivo šta mislite?

Ovo je univerzalno upozorenje drugim vozačima da uspore jer ih upravo „iza ćoška“ čeka saobraćajna policija koja svakog dana širom naše zemlje svakodnevno vrši rutinsku proveru vozača i automobila.

Kako prenosi portal Espreso Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da je ablendovanje dozvoljeno, a čak je i korisno.

„U Srbiji to nije zabranjeno, nema ni kazne. Sa druge strane, bitno je da vozači uspore, e sad da li su usporili zato što su upozoreni od strane drugog vozača ili su videli sami policiju to je manje važno ” pojašnjava Okanović i dodaje:

„Svrha svake radarske kontrole jeste da se na tom mestu uspori saobraćaj tako da je ablendovanje dobra stvar i sa aspketa bezbednosti u saobraćaju korisna “, objasnio je Damir Okanović, prenosi Espreso.

Međutim, bacanje farovima nije izraženo samo u Srbiji, jer se jednom prilikom oglasila i francuska policija grada Rona, koja je na svom nalogu na društvenim mrežama napisala sledeće:

„Kada upozoravate ostale učesnike u saobraćaju da je naša patrola na drumu, niste ni svesni da ste na taj način možda upravo pomogli nekom lopovu ili čak i još težem kriminalcu, da izbegne našu intervenciju usmerenu na očuvanje vaše bezbednosti ” navedeno je u ovoj objavi.

Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh