Pratite nas

Vesti

USKORO novi sistem naplate putarine

Već krajem septembra vozače u Srbiji očekuje uvođenje takozvanog zajedničkog sistema naplate putarine pod nazivom „Otvoreni Balkan“.

Prema ovim izmenama, sistem će biti prisutan na auto – putevima zemalja koje su članice inicijative Otvoreni balkan, a koji je u trenutnoj fazi testiranja.

„Do kraja septembra krećemo sa upotrebom jednog TAG-a između Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Bilo koji korisnik ETC naplate u bilo kojoj od tih zemalja moći će samo s jednim TAG-om da plaća putarinu, bez zaustavljanja ili kupovine bilo kakvog dodatnog uređaja ili kartice u zemljama u kojima nije njegovo vozilo registrovano“ – izjavio je ministar Momirović, a prenosi ekapija.

Prema ranijim najavama ovaj sistem trebalo je da počne sa važenjem u avgustu, a u ovom trenutku vozači treba da odu na pumpu i da traže da im TAG uređaj bude Open Balkan.

Takođe, bitno je i da vozači preko servisa Puteva Srbije registruju svoju platnu karticu, a sama inicijativa podrazumeva da putarina bude jeftinija za 5% i to u Srbiji, Albaniji i Severnoj Makedoniji.

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh