Connect with us

Vesti

Rusi zacrtali da godišnje prave 500.000 Lada

Kompanija Lada se nada oporavku zahvaljujući lansiranju novih modela, iako bi evropske sankcije Rusiji mogle da izazovu ozbiljne probleme u lokalnoj automobilskoj industriji. Prema najavama, plan kompanije je da godišnje izradi 500.000 Lada vozila.

Barem za sada, AvtoVaz – vlasnik brenda Lada, je oslobođen uticaja Renault grupe nakon štoj e upravo ova francuska kompanija prodala svoju imovinu državi. Problemi sa snadbevanjem automobila, su ubrzo nakon ruske invazije primorali Ladu da svoje proizvode prodaje bez ABS-a, klima uređaja i vazdušnih jastuka. Međutim, i pored svega, ruski gigant automobila ne odustaje i ima svoj novi plan za novo poslovanje.

Kako prenosi Automotive News Europe, tokom svog govora na ekonomskom forumu, Maksim Sokolov, bivši ministar saobraćaja Rusije i sadašnji predsednik i generalni direktor AvtoVAZ-a, je rekao:

“Nakon što su prethodni akcionari kompanije Renault otišli u maju, kompanija je mirovala više od dva meseca… ali smo uspeli da uspostavimo nove proizvodne lance. i logistiku, i da obezbedimo snabdevanje komponentama za proizvodnju osnovnih modela”.

Novi cilj proizvodnje je 500.000 jedinica godišnje, a većina će se izrađivati u fabrici u Toljatiju koja trenutno zapošljava 42.000 radnika.

Tržište automobila u Rusiji ove godine je doživelo snažan udarac, pri čemu se prodaja novih automobila u julu smanjila skoro za 75% u odnosu na isti period prošle godine. Ipak, situacija je malo bolja u avgustu iako je ukupan broj ostao na 62% manji u odnosu na 2021. godinu – navodi se u izveštaju Evropskog poslovnog udruženja.

Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top