Pratite nas

Rusi zacrtali da godišnje prave 500.000 Lada

Vesti

Rusi zacrtali da godišnje prave 500.000 Lada

Kompanija Lada se nada oporavku zahvaljujući lansiranju novih modela, iako bi evropske sankcije Rusiji mogle da izazovu ozbiljne probleme u lokalnoj automobilskoj industriji. Prema najavama, plan kompanije je da godišnje izradi 500.000 Lada vozila.

Barem za sada, AvtoVaz – vlasnik brenda Lada, je oslobođen uticaja Renault grupe nakon štoj e upravo ova francuska kompanija prodala svoju imovinu državi. Problemi sa snadbevanjem automobila, su ubrzo nakon ruske invazije primorali Ladu da svoje proizvode prodaje bez ABS-a, klima uređaja i vazdušnih jastuka. Međutim, i pored svega, ruski gigant automobila ne odustaje i ima svoj novi plan za novo poslovanje.

Kako prenosi Automotive News Europe, tokom svog govora na ekonomskom forumu, Maksim Sokolov, bivši ministar saobraćaja Rusije i sadašnji predsednik i generalni direktor AvtoVAZ-a, je rekao:

“Nakon što su prethodni akcionari kompanije Renault otišli u maju, kompanija je mirovala više od dva meseca… ali smo uspeli da uspostavimo nove proizvodne lance. i logistiku, i da obezbedimo snabdevanje komponentama za proizvodnju osnovnih modela”.

Novi cilj proizvodnje je 500.000 jedinica godišnje, a većina će se izrađivati u fabrici u Toljatiju koja trenutno zapošljava 42.000 radnika.

Tržište automobila u Rusiji ove godine je doživelo snažan udarac, pri čemu se prodaja novih automobila u julu smanjila skoro za 75% u odnosu na isti period prošle godine. Ipak, situacija je malo bolja u avgustu iako je ukupan broj ostao na 62% manji u odnosu na 2021. godinu – navodi se u izveštaju Evropskog poslovnog udruženja.

Continue Reading

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Na vrh