Pratite nas

Vesti

Da li osobama mlađim od 21 godine treba zabraniti da voze?

Većina stručnjaka za bezbednost u državi Novi Južni Vels tvrde da osobama mlađim od 21 godine treba zabraniti polaganje vozačkog ispita i dobijanje vozačke dozvole, prenosi HAK magazin.

Sve ovo nije samo na rečima, već je i konkretan predlog poslat Vladi te zemlje, a u samom predlogu se naglašava da je potrebno učiniti mnogo više kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva na putevima. Smrtnost je brojnija kod mladića vozača navode stručnjaci.

Prema razmišljanju predsednika Australijskog koledža za bezbednost na putevima, En Vilijamson, vozači mlađi od 25 godina u Novom Južnom Velsu odgovorni su za skoro 25% nesreća. On zbog toga i smatra da je potrebno uvesti veća ograničenja za mlade vozače.

„Nije da nadležni za puteve i donosioci odluka nisu svesni da postoje brojna ograničenja za neiskusne i mlade vozače početnike, ali to nije dovoljno. Ovo očigledno nije dovoljno. Mladići, možda bi trebalo da imaju 21 ili 22 godine pre nego što dobiju dozvolu. Ovo su veoma kontroverzne misli, ali sve o njima treba razmišljati“, rekao je Vilijamson.

Prema dostupnim informacijama, za sada nema naznaka da će Vlada Novog Južnog Velsa razmotriti ovu promenu u sustemu koji reguliše izdavanje vozačkih dozvola.

 

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh