Pratite nas

Vesti

U Francuskoj Dacia lovi „prebrze“ vozače

Automobili koji su opremljeni radarom za merenje brzine su sve prisutniji na ulicama širom Evrope, a njihov jedini cilj jeste da se inkognito uklope u saobraćaj, pa se za to koriste uglavnom jeftiniji modeli automobila.

Ipak, kako piše Revijahak, novi automobili su nedavljno dodeljeni službi za hvatanej u Francuskoj, a kako bi se proširio i diverzifikovao vozni park i kako bi vozila i radari bili teže uočljivi.
Neki modeli koje su do sada koristili samo policajci sada prelaze u ruke privatnih operatera koji će tađe loviti brze vozače. U Francuskoj je ovo slučaj sa primercima VW Golfa 7 u departmanu Loare, dok se na slične modele čeka u nekim drugim delovima zemlje.

Na spisku vozila takozvanih “lovaca” našla se od ove godine i nova generacija VW Passata, Dacia Sandero i noviji Ford Focus karavan-a. Oni se mogu prepoznati po kameri na kontrolnoj tabli ili po kvadratnom senzoru koji su ugrađeni na zadnjem staklu, pa i elementima koji ostaju nezapaženi dok se automobili posmatraju izdaleka.

Radari koji su postavljeni na ovim automobilima rade autonomno, a oni osim što mogu snimati tokom vožnje to čine i kada su parkirani pored puta. Prema dostupnim podacima, trenutno u

Francuskoj ima oko 400 radarskih automobila, od kojih je upravo polovina u rukama privatnih vozača.

Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh