Connect with us

Vesti

Nova pravila za kamiondžije: Nema više preticanja na auto-putu?

Ovih dana stigla je nova inicijativa iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koja glasi da se razmatra zabrana preticanja za teretna vozila na auto – putu.

Naime, kada pogledamo aktuelne zakonske propise iz oblasti saobraćaja u Srbiji, za sada ne postoji ograničenje koje se tiče preticanja za teretna vozila osim na mestima gde se to izričito zabranjeno kroz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

„Analizirali smo pozitivnu uporednu praksu i sprovođenje različitih „pilot“ projekata vezanih za zabranu preticanja teretnim vozilima na auto-putevima. Pokazalo se da dobre rezultate u kontekstu ubrzanja saobraćaja daje zabrana preticanja za teretna vozila na auto-putevima u određenim vremenskim intervalima kada je pojačan intenzitet saobraćaja, recimo od 6 do 18 časova. Zabranom preticanja za teretna vozila na auto-putevima će se smanjiti gužve, ubrzati saobraćaj i dodatno povećati bezbednost učesnika u saobraćaju, rekao je za Blic ministar Tomislav Momirović.

Cilj zabrane preticanja za teretna vozila na auto-putevima je ubrzavanje saobraćaja i to da do Severne Makedonije, Bugarske, Grčke građani stižu sat vremena ranije, navodi se u ovom listu. Prema rečima ministra, cilj je da već sledeće letnje sezone ova mera stupi na snagu prenose beogradski mediji.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top