Connect with us

Vesti

Moguće je: guma koja traje 500.000 km

Zamislite sada dok pijete svoj omiljeni napitak, zavaljeni u fotelji doma ili radne kancelarije i dođete na ovako divnu vest. Zamislite da vas neko oslobodi konstantne brige o gumama na vašem automobilu. Zamislite situaciju da ih jednom kupite i više ne brinete.

Nedavno se pojavila guma koja je razvijena za električne automobile, a prema najavi čelnika kompanije ona će trajati i do pola miliona kilometara.

U pitanju ideja iz kompanije Goodyear, a reč je o konceptnoj gumi Eagle GO koja će se pojaviti na Citroenovom električnom konceptnom automobilu Oli.

Reč je o gumi koja je napravljena sa ciljem kombinovanja niske potroške sa izdržljivošću i udobnošću za električne automobile.

Za gazni sloj gume koristi se smeša koja je izrađena od potpuno održivih ili recikliranih materijala, a prema najavi u stanju je da pređe 500.000 kilometara. Kako navodi kompanija na svom sajtu, smeša sadrži borovu smolu, prirodni kaučuk, suncokretovo ulje i silicijum-dioksid iz pepela pirinčanih ljuski.

Cilj koji su čelnici kompanije zacrtali, jeste izbacivanje ulja dobijenih iz nafte u izradi guma i to do kraja 2040. godine.

Konceptna guma takođe uključuje i tehnologiju Goodyear Sight Line čiji senzor ima mogućnost da prati širok raspon parametara gume navode iz kompanije.

Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top