Pratite nas

Vesti

U Nemačkoj uskoro solarne ploče iznad auto-puta

Nemački mediji pišu kako će tamnošnji auto – putevi uskoro biti korišćeni za proizvodnju električne energije i to pomoću solarnih panela.

Prema najavi, uskoro će početi reazlizacija pilot projekta, u okviru kojeg će jedna deonica auto – puta u Nemačkoj biti pokrivena fotonaponskim modulima. Temelji za konstrukciju biće postavljeni pre kraja ove godine, a čelična konstrukcija, koja uključuje fotonaponske elemente, trebalo bi da bude postavljena u prvom i drugom kvartalu 2023, objavio je Autobahn GmbH, a prenosi Revijahak.

Dimenzija prvog segmenta će biti 10×17 metara, dok će biti podignut oko 5,5 metara iznad kolovoza. Konstrukcija će biti izgrađena na delu puta i odmorišta u blizini grada Zingena u saveznoj državi Baden-Virtemberg.

Ispitivanja pilot projekta će biti duže od godinu dana, tokom kojih će biti raznih merenja, a nakon toga će biti analizirano sve detaljnije.

Švajcarska vlada takođe ispituje sličan model, tako da će prema njihovoj najavi biti ispitano koje su to deonice auto – puta prikladne za pokrivanje solarnim pločama, a u teoriji prihvatljive su sve rute koje ne prolaze kroz tunele.

Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh