Pratite nas

Vesti

Prvi Toyota električni SUV

Salon automobila u Los Anđelesu dobio je premijeru novog Toyotinog bZ Compact SUV automobila.

Pomenuti model osmišljen je kao puno baterijsko elektrčno vozilo, koje koristi ideje sjajnog dizajna. Kako su se složili posetioci ovaj pristup slavi dualnost samog vozila koje nam nudi minimalistički dizajn sa svetlom budućnošću.

Ovo je vozilo koje je sa nultom emisijom štetnih gasova, a za samu proizvodnju automobila odabrani su održivi materijali sa malim uticajem na okolinu. Naravno, svi oni omogućavaju dinamične performanse samog automobila, primenjuje se nova tehnologija, a vozačima se pruža i moderan izgled automobila.

Futuristički izgled automobila dodaju i točkovi koji su postavljeni u samim uglovima karoserije, pa je vozačima naglašen agresivan stav, stvarajući se na taj način utisak da se vozilo kreće čak i kada ono stoji.

Imamo utisak kao da gledamo vozilo napredne tehnologije, pri čemu pomažu i kratki prepusti i uglovi zaokreda. Sa druge strane suženi dizajn ovog modela daje nam agilan izgled s malim otporom vazduhu.

Oštre linije primećujemo i na samu unutrašnjost automobila, a dizajnerski tim je kreirao i nekoliko ekološki prihvatljivih rešenja kao što su sedišta napravlejna od biljnih i recikliranih materijala.

Lični asistent koji je prisutan u automobilu povezuje vozača i putnike pomoću zvučnih i vizuelnih signala za osvetljenje koje se preliva po kabini, a na taj način odgovrajući na njihove zahteve ili komande.

Definitivno, raznovrsna ponuda elektirčnih proizvoda pomoći će Toyoti da ostvari svoj zacrtani cilj na globalu koji se tiče neutračnošći ugljenika do 2050. godine.

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh