Pratite nas

Zanimljivosti

Na ulicama prvi samovozeći autobus

Samovozeći autobusi, koji imaju za cilj da pripreme javnost za autonomnu vožnju i budućnost, koja nas očekuje se pojavilo na ulicama Seula.

Novo vozilo ne izgleda poput običnog autobusa, a potpuno je simetrično sa zaobljenim krajevima kao i velikim prozorima te i mnoge podseća na igračku.

“Ovakav dizajn je nameran”, rekao je Jeong Seong-gyun, šef projekta autonomne vožnje u startapu 42 Dot, koji je sada u vlasništvu južnokorejske kompanije Hyundai.

Ovo je budućnost koja zahteva novu vrstu dizajna, a Jeong je to objasnio sledećim rečima: “Autobus izgleda pomalo kao Lego jer je napravljen od kompozitnih delova kako bi se smanjili troškovi i olakšalo njegovo repliciranje”.

Prema njegovim rečima, cilj kompanije jeste da tehnologiju učini jeftinijom, bezbednom i lako prenosivom na mnoge vrste vozila u budućnosti pa i na dostavna prevozna sredstva.

Ipak uz nadzor vozača, za sada autobus će sam voziti jednom kružnom rutom od 3,4 kilometra u centru Seula, a ukupna vožnja u ovoj test fazi traje oko 20 minuta.

Putnici će moći da uđu na jedno od dva određena stajališta, a pre toga moraće da rezervišu besplatno mesto putem aplikacije. Sam autobu za navigaciju koristi kameru i laser, umesto senzora.

Continue Reading
You may also like...
Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh