Connect with us

Vesti

Zvezde sajma u Los Anđelesu električni automobili

Ovih dana je u Los Anđelesu održan jedan od najvećih svetskih sajmova automobila, a ovogodišnje zvezde definitivno su bili elektrčni automobili.

Na ovogodišnjem, 115. sajmu autmobila koji je trajao do 28. novembra izloženo je više od hiljadu automobila, a stručnjak za automobilsku industriju Rikardo Rodrigez-Long kaže da se proizvođači automobila sve brže okreću ekološki prihvatljivijim vozilima, reagujući na potražnju i vladine propise, prenosi Glas Amerike.

“Definitivno možemo da vidimo rastući trend ka električnim vozilima, kao i na elektrifikaciji svih linija, tako da skoro svaki proizvođač sada ima i vozila sa motorom na unutrašnje sagorevanje, ali i hibride i električna vozila”, ističe Rodrigez-Long.

Zvezda sajma definitivno je je Hajperion Eks Pi Jedan, hajperauto, električno vozilo na vodonik inspirisano svemirskim brodom, koje uključuje NASA H2 tehnologiju. Ima više od 2.000 konjskih snaga i mogućnost punjenja za 3 do 5 minuta, a njegova cena je 2,5 miliona dolara.

Zapaženi su ostali i obični modeli po znatno nižim cenama, od poznatih brendova kao što je Tojota, koja je debitovala sa novom generacijom sportskog Prijusa 2023 i električnog hibrida Prijus Prajm.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top