Connect with us

Vesti

NOVO: Opel Astra na struju

Kompanija Opel predstavila je svoj prvi električni automobil, kompaktni hečbek i karavan. U pitanju su modeli Astra Electric i Astra Sports Tourer Electric.

Kada pogledamo ove verzije na struju, one su skoro pa identnične liniji modela sa SUS motorima, ali imaju električni pogon koji je baš kao i sestrinski kod Pežoa e-308.

Novu Astru pokreće prednji elektromotor koji proizvodi 156 KS (115 kW), ali i razvija 270 Nm obrtnog momenta.

Budući vozači moći će da biraju između tri režima vožnje – Eko, Normal i Sport i to zavisno od potrebe, a kompanija nije još uvek otkrila podatak o ubrzanju. Ipak navodi se da je maksimalna brzina ograničena na 170 km/h.

Litijum – jonska baterija kapaciteta od 54 kWh ima dovoljno uslova za 416 km i u hečbeku i u karavanu, a baterija može da se napuni do 80% za svega pola sata.

Iako kompanija tvrdi da postavljanjem ove baterije niej smanjen prostor za putnik i prtljag, model Astra Sports Tourer Electric ima kapacitet prtljačnika između 516 i 1553 litara.

Cene još uvek nisu objavljene, ali se kupci nadaju da će one biti objavljene kada se bude bližilo lansiranje na tržište.

Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top