Pratite nas

NOVO: Opel Astra na struju

Vesti

NOVO: Opel Astra na struju

Kompanija Opel predstavila je svoj prvi električni automobil, kompaktni hečbek i karavan. U pitanju su modeli Astra Electric i Astra Sports Tourer Electric.

Kada pogledamo ove verzije na struju, one su skoro pa identnične liniji modela sa SUS motorima, ali imaju električni pogon koji je baš kao i sestrinski kod Pežoa e-308.

Novu Astru pokreće prednji elektromotor koji proizvodi 156 KS (115 kW), ali i razvija 270 Nm obrtnog momenta.

Budući vozači moći će da biraju između tri režima vožnje – Eko, Normal i Sport i to zavisno od potrebe, a kompanija nije još uvek otkrila podatak o ubrzanju. Ipak navodi se da je maksimalna brzina ograničena na 170 km/h.

Litijum – jonska baterija kapaciteta od 54 kWh ima dovoljno uslova za 416 km i u hečbeku i u karavanu, a baterija može da se napuni do 80% za svega pola sata.

Iako kompanija tvrdi da postavljanjem ove baterije niej smanjen prostor za putnik i prtljag, model Astra Sports Tourer Electric ima kapacitet prtljačnika između 516 i 1553 litara.

Cene još uvek nisu objavljene, ali se kupci nadaju da će one biti objavljene kada se bude bližilo lansiranje na tržište.

Continue Reading

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Na vrh