Pratite nas

Vesti

Ford napravio 150.000 električnih Mustanga

Definitivno možemo da konstatujemo kako Ford uživa veliku popularnost ukoliko pogledamo interesovanje za električne automobile u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naime, samo u oktobru je isporučen 6.261. primerak, što predstavlja povećanje od 120% u odnosu na isti mesec prošle godine.

Za velik udeo rasta prodaje Fordovih automobila zaslužan je model Mustang Mach-E koji je upravo dostigao svoju važnu prekretnicu. Naime, sa fabrike trake je sišao 150.000 elektrčni krosover, dok Ford nastavlja da širi svoje tržište.

Svoju masovnu proizvodnju Mustang Mach – E započeo je 2020. godine, dok je od oktobra prošle godine proizvodnja električnog krosovera osim u SAD počela da se realizuje i u Fordovoj fabrici u Čongkingu, u Kini.

“Kada smo stavili amblem ponija na ovaj Mustang, znali smo da će biti skeptika. Ono što tada nismo baš znali je koliko će ovaj automobil postati popularan. Volim da vidim Mustang Mach-E na putu i razgovaram sa kupcima, a viđam ih sve više i više”, komentariše Daren Palmer iz Forda, a prenose svetski mediji.

Plan je da do 2026. godine Ford proizvodi više od 2 miliona električnih vozila svake godine.

Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh