Connect with us

Vesti

Nova Alfa umalo pala na testu stabilnosti

Da li postoji osoba koja nije čula bar jednu zamerku za neki model Alfe, automobil o kojem se decenijama unazad svašta priča?

Imamo sada novu informaciju, jer nova Alfa Romeo Tonale nije ispuni da ispuni zahteve upravljivosti i stabilnosti koje se svakako očekuju od italijanske marke.

Pomenuti najnoviji model Alfe se nije proslavio na čuvenom testu izbegavanja severnog jelena, a glavni krivac bi mogao da bude deljenje platformi između pojedinih marki. Naime, Tonale je svojevrsni kroover koji dosta toga zaista deli sa drugim brendovima Stellantisa, a izgleda da je malo toga Alfinog.

Osnova automobila nam stiže iz skladišta FCA Grupacije, a koristi je nekoliko već dobrih modela i to 15 i više godina. Ipak, automobil je ovaj put završio na testu izbegavanja prepreke kod španskog km77.com, a cilj je jasan – maleni krosover savlada poligon pri brzini od 77 km/h.

Upravo u tome i nije uspeo, dok od pomoći nije bilo ni dorađeno vešanje kao ni veliki 20-inčni točkovi sa Pirelli P Zero gumama. Test pokazuje da je najbolji prolazak ovaj automobil uspeo da savlada sa 74 km/h, što je zaista dosta lošije od konkurencije.

Kako piše portal Index.hr, nema sumnje da će elektronika morati na doradu jer upravo o njoj dosta zavisi kako će se odraditi manevar nagle promene smera.

Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top