Pratite nas

Nova Alfa umalo pala na testu stabilnosti

Vesti

Nova Alfa umalo pala na testu stabilnosti

Da li postoji osoba koja nije čula bar jednu zamerku za neki model Alfe, automobil o kojem se decenijama unazad svašta priča?

Imamo sada novu informaciju, jer nova Alfa Romeo Tonale nije ispuni da ispuni zahteve upravljivosti i stabilnosti koje se svakako očekuju od italijanske marke.

Pomenuti najnoviji model Alfe se nije proslavio na čuvenom testu izbegavanja severnog jelena, a glavni krivac bi mogao da bude deljenje platformi između pojedinih marki. Naime, Tonale je svojevrsni kroover koji dosta toga zaista deli sa drugim brendovima Stellantisa, a izgleda da je malo toga Alfinog.

Osnova automobila nam stiže iz skladišta FCA Grupacije, a koristi je nekoliko već dobrih modela i to 15 i više godina. Ipak, automobil je ovaj put završio na testu izbegavanja prepreke kod španskog km77.com, a cilj je jasan – maleni krosover savlada poligon pri brzini od 77 km/h.

Upravo u tome i nije uspeo, dok od pomoći nije bilo ni dorađeno vešanje kao ni veliki 20-inčni točkovi sa Pirelli P Zero gumama. Test pokazuje da je najbolji prolazak ovaj automobil uspeo da savlada sa 74 km/h, što je zaista dosta lošije od konkurencije.

Kako piše portal Index.hr, nema sumnje da će elektronika morati na doradu jer upravo o njoj dosta zavisi kako će se odraditi manevar nagle promene smera.

Continue Reading

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Na vrh