Connect with us

Zanimljivosti

Za vozače uskoro „bioskopima na točkovima“

Takmičenje kompanija u tome čiji će automobil imati najveći ekran traje već nekoliko dana, a u 2022. godini dobili smo i pobednika.

Naime, startap kompanija Aehra iz Milana je predstavila svoj novi koncept automobila za čiji dizajn bismo rekli da je poprilično i šokantan.

Sam, prednji deo ove kabine jer skoro pa u potpunosti digitalan, ali pravo iznenađenje nam je tek kada automobil parkiramo. U tom trenutku se ekrani izvlače prema gore i prikazuju se u punoj veličini.

Automobil nam donosi moderan dizajn sa brojnim iznenađenjima, a prva su svakako vrata koja se napred i pozadi dižu na različite načine. U onom trenutku kada uđete u kabinu videćete pravi „kućni bioskop, sobu za sastanke i foaje“ kažu oni koji su videli ovo čudo.

U prednju armaturu automobila postoji sve – instrument tabla, infotejment sistem, digitalni retrovizori – tačnije njihove projekcije. Sama veličina podizanog ekrana nije nam poznata, ali je sasvim sigurna da je veća od onog koji ima BMW serije 7 za svoje putnike pozadi.

„Sa potpuno izvučenim ekranom, putnici mogu da se opuste i uživaju u filmu, možda dok se automobil puni iili kada roditelj čeka da pokupi dete iz škole“, izjavio je Filippo Perini, glavni dizajner Aehre.

Za komfor ne morate da brinete, jer ovaj SUV kako kažu proizvođači može da „udobno smesti četiri NBA igrača“. To i nije čudno jer sam automobil ima dužinu od pet metara, a širinu oko dva metra.

Pogon snage je do 800 kW, domet preko 800 kilometara, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 265 km/h.

Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top