Connect with us

Vesti

Prvo vozilo na struju iz Bosne i Hercegovine

Nakon dve godine projektovanja i razvijanja, grupa inženjera iz tavničke Tvornice mašina GS predstavila je svoje prvo električno vozilo koje je proizvedeno u Bosni i Hercegovini.

“Radi se o lakom dostavnom vozilu čija je autonomija stotinu kilometara. Sve je proizvedeno u Bosni i Hercegovini. Na vozilu su radili razvojni inženjeri, mašinski inženjeri, elektroinženjeri i imali smo industrijske dizajnere” prenose regionalni mediji izjavu Denisa Bešića, inženjear u GS Tvornici mašina Travnik.

Kako stoji u opisu ovo vozilo namenjeno je za dostavu tereta, a njegova nosivost je 300 kilograma. Vozilo koje je nazvano EVO prvi je naručila renomirana logistička kompanija iz Nemačke, a procene su da će interesovanja za ovu kompaniju tačnije njihova vozila u budućnosti biti ogromna.

Prema pisanju portala Capital.ba do sredine ove godine, vozilo EVO bi trebalo da prođe sva potrebna testiranja, a do kraja godine će dobiti i dozvolu za serijsku proizvodnju za koju je već pripremljena nova hala od 3.200 metara kvadratnih.

Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top