Pratite nas

Vesti

Luksuzni automobili u 2022. prodavani bolje nego ikad

Iako je prošla 2022. godina, za mnoge proizvođače automobila bila veoma teška, podaci pokazuju da su saloni ekskluzivnih automobila beležili prodajni rast.

Na primer Bentley i Rolls-Royce zabeležili su rekordne prodajen primerke svojih automobila, a potražnja za luksuznim automobilima ne jenjava što pokazuju trenutni podaci.

Uvidom u njihove poslovne knjige dobijamo podatak da je Rolls-Royce u prethodnoj godini prodao ukupno 6.021 automobil, što je 8% više nego 2021. godine, a ovo je ujedno i najbolji prodajni rezultat tokom duge istorije proizvodnje ovog brenda.

Najviše se ovaj brend prodavao u Evropi, Americi ali i na Bliskom Istoku, a klijenti ove britanske marke su svoj primerak automobila plaćali u proseku oko pola miliona evra.

Sa druge strane Bentley je ostvario prodajni rast od 4% u odnosu na prethodnu godinu, sa ukupno prodatih 15.174 automobila. Najviše se prodavao u Kini i Americi, a uspeh ovog brenda je zagarantovan s obzirom na to da je predstavljena i hibridna verzija koja je izuzetno tražena u Velikoj Britaniji.

Continue Reading
You may also like...
Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh