Pratite nas

Vesti

U Austriji kazna ako ne obezbedite ski opremu u automobilu

Novi zakon predviđa u slučaju da policajac utvrdi kako su skije loše obezbeđene, vozač dobije kaznu i do 500 evra.

S obzirom na to da u Srbiji i regionu i nema baš puno snega, a skijaška sezona je u punom jeku, mnogi naši građani su se odlučili da zimski odmor provedu u Austriji ili Italiji.

Ukoliko se odlučite da svoju zimsku čaroliju osetite u Austriji imamo bitnu informaciju za vas.

Snoubord ili skije prevozite na krovnom nosaču ili u krovnom sanduku, a ukoliko se odlučite da u polupraznom automobilu gurnete skije kroz preklopljeno zadnje sedište u automobilu, očekuje vas prilično visoka kazna u Austriji.

Kako piše Revijahak policija u ovoj zemlji zimsku opremu kao što su snoubord, skije ili teške skijaške pancerice smatraju teretom koji se mora obezbediti tokom same vožnje kako on ne bi ugrozio putnike.

Na primer ukoliko policajac utvrdi da su skije loše obezbeđene može vam napisati kaznu i do 500 evra, a ukoliko su one pravilno i čvrsto pričvršćene – ne morate brinuti.

Najpametnije je svakako da skije odložite u krovnu kutiju ili krovni nosač, što je svakako i bezbednije za svakog putnika ukoliko dođe do naglog kočenja. Preporuka je i da u krovni sanduk odložite teške čizme i pancerice, jer ukoliko se opredelite da ih stavite iza prednjih sedišta opet ste u riziku da dobijete novčanu kaznu.

Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh