Connect with us

Zanimljivosti

Lamborghini Countac za tričavih 500.000 dolara

Ljubitelje automobila zahvaljujući svom “vanzemaljskom” dizajnu i vrhunskim performansima već dugo vascinira Lamborghini Countac koji je trenutno i dostupan na jednoj aukciji.

U pitanju je model Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition iz 1990. godine, tačnije one poslednje u kojoj se obavljala proizvodnja.

Ovaj model prešao je svega 249 kilometara, a isporučen je kompaniji Clark Motor Company u Ohaju, gde će i biti prodat na aukciji ovog meseca.

Prvobitno je ovaj automobil prodat jednom lekaru iz Detroita sa 138 kilometara na satu, što znači da je prešao još svega 131 kilometar otkako je stigao u „privatne ruke“.

Ovaj model Lambordžinija je toliko originalan da su na njemu još uvek Pireli P Zero gume sa kojima je isporučeno pre 33 godine, a bez sumnje reč je o modelu sa jednom od najmanjih kilometraža.

Model koji se prodaje je lakiran u metalik crnu boju, dok je sama unutrašnjost presvučena kožom. Kupcu ide i sva prateća dokumentacija, pa i račun od 275.000 dolara.

Prema proceni današnja vrednost bi bila 615.762 dolara, dok se ipak očekuje da će novi kupac iskeširati između 750.000 i 1.000.000 dolara.

Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top