Pratite nas

Vesti

Vozači uskoro imaju mogućnost da gledaju fudbal u autu

Kompanija BMW odlučila je da kupcima svojih modela ponudi aplikaciju koja će fudbal dovesti na ekrane njihovih vozila.

Iako se i dalje radi o pilot projektu, kako stvari stoje ova opcija će biti dostupna vozačima u celoj Evropi i to u narednih par meseci.

Ovakva ideja nastala je iz zajedeničke inicijative BMW-a i DFL-a (Deutsche Fußball Liga), pa je rezultat na kraju sistem koji omogućava vozačima da prate utakmice nemačke lige na ekranu automobila iz serije 7.

Sve ovo funkcioniše tako što najpre korisnik aktivira svoj eSIM koji omogućava prenos videa putem 5G mreže i to na 14,9 inčnom zakrivljenom ekranu na centralnoj konzoli. Za sada još uvek se ne zna da li će se video signal prenositi i na opcioni 31 – inčni ekran za putnike koji su pozadi.

Do kraja marta traje ovaj pilot projekat koji se nudi isključivo u Nemačkoj, Austriji kao i Švajcarskoj, dok će u narednim mesecima aplikacija biti dostupna i korisnicima u ostatku Evrope, ali i u Americi i Aziji.

Šuška se u kompaniji BMW da će ova tehnologija postati i standard na novim modelima, a sve je izvesno i da će ponuda krenuti već sa Serijom 5 koja nam stiže ove godine.

Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh