Connect with us

Smart

Kako je nastao Smart fortwo: Istorija kompaktnog gradskog automobila

Smart fortwo je kompaktni gradski automobil koji je prvi put predstavljen 1998. godine. Ideja o izradi ovakvog automobila je nastala iz potrebe za lakim i manjim automobilom koji bi bio pogodan za vožnju u gradskim uslovima.

Smart fortwo je proizvod kompanije “smart GmbH” koja je osnovana 1994. godine kao joint venture između kompanije “Daimler-Benz” (danas poznatije kao Daimler AG) i kompanije “Swatch” (proizvođača satova). Cilj ovog partnerstva bio je da se kreira automobil koji će biti idealan za gradske vozače, a da pritom bude ekonomičan i ekološki prihvatljiv.

Dizajn i konstrukcija Smart fortwo su radili inženjeri iz Daimler-Benz-a i Swatch-a, a proizvodnja automobila je počela 1998. godine u fabrikama u Nemackoj i Francuskoj. Smart fortwo je od tada prošao nekoliko redizajna i poboljšanja, a danas se proizvodi u više zemalja širom sveta.

Smart fortwo je postao popularan među gradskim vozačima zbog svoje kompaktnosti, ekonomičnosti i lakoće upravljanja, kao i zbog svojih ekoloških prednosti. Danas, smart fortwo i dalje predstavlja izbor mnogih vozača koji žele da imaju automobil koji je idealan za gradske uslove i koji se ističe svojom ekološkom prihvatljivošću.

Continue Reading
You may also like...

Smart Klub Srbija je zajednica entuzijasta i ljubitelja smart vozila u Srbiji. Cilj zajednice je da okuplja ljude koji dele ljubav prema smart vozilima i organizuje razne aktivnosti i putovanja kako bi se članovi zajednice družili i razmenjivali iskustva. Članovi zajednice imaju priliku da se upoznaju i razmenjuju iskustva sa drugim entuzijastima, učestvuju u zabavnim aktivnostima i putuju zajedno u svojim smart fortwo vozilima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top