Pratite nas

Zanimljivosti

Šta može sprečiti krađu automobila?

Nove tehnološke najave nam kazuju da nam uskoro stiže prepoznavanje lica u automobilima.

Naime, u saradnji sa kompaijom trinamiX, nemački dobavljač u automobilskoj industriji Continental predstavio je protekle nedelje jednu veoma važnu inovaciju. U pitanju je ekran za identifikaciju vozača i to sa integrisanom kamerom za biometrijsko prepoznavanje lica vozača.

Na manifestaciji pod nazivom Mobile World Congresss koja će biti održana od 27.2. do 2.3. u Barseloni, ovaj ekran će biti prvi put predstavljen za evorpsko tržište upravo na štandu kompanije trinamiX.

Prema najavi ovaj displej za identifikaciju vozača jeste prvi automobilski displej u vozilu koji će obezbediti bezbednu, beskontaktnu identifikaciju, ali će biti i od velike koristi u sprečavanju prevare odnosno krađe.

Sve one funkcije na koje su navikli vlasnici pametnih telefona sada će bite dostupne i u automobolu, a pomenuta tehnologija će štititi i od krađe automobila s obzirom na to da se vozilo može pokrenuti tek nakon uspešne identifikacije vozača na njegovom sedištu.

Takođe, kamera koja je ugrađena u sistem koristi se za pouzdano praćenje pažnje vozača kako bi se sprečile opasnosti kao što su imor za volaom; dok je kamera neprimetno integrisana u ekran što je čini potpuno nevidljivom.

Continue Reading
You may also like...
Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh