Connect with us

Vesti

Piši propalo – projekat nemačkog solarnog električnog automobila

Prvo se šuškalo, a sada je i potvrđeno da je Sono Motors prekinuo svoj program Sion i to nakon silnih pokušaja da pronađe novac za proizvodnju svog solarnog elektirčnog automobila.

Godinama već kruži priča o ovom nemačkom proizvođaču solarnih automobila – Sono Motors, a iako je najavljen njihov model kao „poslovni jednorog“ koji bi mogao da probije i osvoji tržište električnih automobila sada dobijamo druge informacije.

Kako sada stvari stoje ovaj projekat će biti jedan od onih neostvarenih, koji su na početku mnogo obećavali a na kraju su propali. Ipak, ova nemačka kompanija se ne zaustavlja sa svojim idejama, ali će prema poslednjim informacijama oko 300 zaposlenih morati da napusti svoje radno mesto i pređe na biro za zapošljavanje.

Iako je prikupljeno oko 45.000 rezervacija, od početnih uplata nije se moglo živeti, a kompanija će prema pisanju nemačkih medija sav novac vratiti potencijalnim kupcima nazad u ratama u naredne dve godine i plus bonus.

Sono Motors, sada, najavljuje i da će se fokusirati na prodaju solarnih modula za vozila drugih dobavljača posebno za autobuse i kamione.

Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top