Connect with us

Vesti

Uskoro: Tesla Model 2

Osnivač Tesle, Ilon Maske, najavio je prvi Dan investitora koji je zakazan za početak marta 2023, a gde će i biti predstavljen Master plan 3.

Svetski stručnjaci poznavaoci prilika kažu da će novi najmanji automobil Tesle, koji se trenutno naziva Model 2, biti deo čitave ove priče a prenosi Autoblog.

Direktor Maske je još ranije izjavljivao da je proizvodnja sjajnog električnog vozila od 25. 000 dolara uvek bio san kompanije, a sada neki investitori predviđaju da će upravo on i biti predstavljen na Dan investitora.

Američke glasine kažu da će upravo novi Model 2 biti za oko 15% kraći, 30% lakši i sa baterijom koja je 25% manja u poređenju sa Modelom 3. Upravo ove promene, u kombinaciji sa dizajnom, arhitekturom i proizvodnim inovacijama doneće 37% jeftinije vozilo za izradu.

Druge američke glasine kažu da će Mask najaviti Model 2 ali samo za Kinu, jer bi manji automobil sa manjom baterijom i manjim dometom mogao da funkcioniše upravo na ovom tržištu ali i da na taj način se poveća interesovanje za američko tržište.

Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top