Pratite nas

Vesti

Predstavljen električni krosover retro dizajna

Francuska kompanija Renault je premijerno prikazala novi koncept Renault 4, koncept 4EVER Trophy čija serijska proizvodnja počinje 2025. godine.

Definitivno je da Francuzi udaraju na nostalgiju, dok im je predstavljeni cilj da nova „četvorka“ uz svoj retro dizajn postane najprodavaniji električni automobil ove kompanije 2025. godine.

Novi Renault 4 će koristiti CMF-BEV platformu, a kompanija je ovih dana debitovala na Salonu automobila u Parizu sa neobičnim izgledom spoljašnjosti koji je, kako kažu, inspirisan modifikovanim „četvorkama“ koje učestvuju u 4L Trophy reliju preko marokanske pustinje.

Izuzetno je važan bio model, originalni Renault 4, za francusku kompaniju jer je za tri decenije prodao više od 8 miliona primerka. Kompanija sada očekuje sličan tržišni uspeh uz vraćanje ovog imena kao i nekih glavnih elemenata dizajna.

Sa dužinom od 4.160 mm i međuosovinskim rastojanjem od 2.570 mm, ovaj koncept je nešto manji od Captura ali veći od modela Clio. Tako bi, prema najavama čelnika kompanije, Renault 5 trebao da bude mali, gradski automobil poput Clia, dok bi Renault 4 bio urbani krosover, što znači da bi potpunom elektrifikacijom zauzeo poziciju Captura.

Automobil neće imati motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji zauzima prostor napred, te se očekuje mnogo više funckionalnosti, a unutrašnjost ovog novog koncepta još uvek nije prikazana.

Znamo da će baterija biti snage 42 kWh, što bi trebalo da je domet od oko 300 kilometara, a očekuje se da će automobil pokretati elektromotor sa 136 KS na prednjoj osovini što bi omogućilo ubrzanje do stotke za manje od 9 sekundi.

Continue Reading

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh