Connect with us

Vesti

Opet možete kupiti najmanji auto na svetu

Ekstremni mikroautomobil, Peel P50, je opet u prodaji.

Ovaj čuveni automobil koji smo upoznali kada se pojavio u epizodi „starog“ Top Gear-a sa svojom dužinom od 137 cm i širinom od 99 cm definitivno ni dan danas nemka konkurenciju po svojim dimenzijama.

Automobil je nastao kao ideja o najmanjem motornom vozilu koje služi da preveze isključivo jednu osobu i jednu torbu, a proizveden je tada u samo 47 primeraka dok je danas oko 30 njih i preživelo.

Projekat ovog malog automobila je opet oživeo, a kompanija je počela svojim kupcima da nudi i ručno rađene repilike. Naime, Pendine Motors trenutno nudi tri modela: klasični P50 (označen P.50), ograničenu seriju kabrioleta i zaista poseban Trident.

Sve ovo je zamišljeno kao komplet delova koje kupac sam sastvalja.

Automobil pokreće elektromotor od 2kW koji se strujom napaja iz baterije koja može da obezbedi domet i od 80 km.
Svi oni koji su zainteresovani za takozvanu „uradi sam“ ponudu mogu da izdvoje oko 11.700 evra, a sastavljanje vozila zahtev samo osnovni alat i oko 50 sati rada.

Postoji i mogućnost da kupac dobije gotov automobil, pa je u tom slučaju cena oko 15.700 evra, a postoji i takozvana „turbo“ verzija sa snažnijim pogonom koji maksimalnu brzinu podiže sa 50 na 80 km/h.

Video prezentaciju automobila možete pogledati ovde.

Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top