Pratite nas

Vesti

Novi električni SUV kompanije KIA

Kia se ozbiljno približila Teslinom Modelu X sa svojim dometom od 541 km, ali to važi samo za verziju koja kombinuje zadnji pogon i veću bateriju odnosno takozvani Long-Range RWD model. Sa druge strane manja baterija od 76,1 kWh je uključena kod standardne varijante.

Prema zvaničnim informacijama EV9 će startovati sa 204 KS i 350 Nm u pomenutoj LR verziji, koja će do stotke stići za 9,4 sekundi; dok standardni model ima 10 kW i ubrzava do 100 km/h za 8,2 sekunde.

Takođe, tu je i verzija sa dva motora i AWD pognom, gde se govori o 383 KS i 600 Nm, a u ovom slučaju automobil će do stotke stići za samo 6 sekundi.

Kompanija je saopštila da će ponuditi i takozvanu „boost“ funkciju, pa će se povećati maksimalni obrtni moment prednjeg motora za 100 Nm.

Novina je svakako i uvođenje Highway Driving Pilot sistema koji će vozačima omogućiti vožnju trećeg nivoa uz pomoć 15 senzora sa dva lidera.

Kompanija KIA će pomnuti model EV9 predstaviti kao globalni, a prodaja u Koreji počinje u drugom kvartalu, dok će stanovnici ostalih zemalja sačekati do druge polovine godine.

Continue Reading
You may also like...

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh