Pratite nas

Vesti

Turski električni automobil izašao na ulice

Togg, prvi turski elektirčni automobil krenuo je na svoj put kroz turske ulice. Kako prenose mediji, prvi primerak dobio je predsednik ove zemlje Redžep Tajip Erdogan.

Turski predsednik je tom prilikom izjavio: “Od danas počinjemo da viđamo Togg na putevima” i ušao u svoj Togg T10X viđeno je na ceremoniji u kompleksu Predsedničke palate u Ankari. Ono što se čulo takođe tog dana jeste i to da Togg predstavlja simbol tehnološkog napretka, ekonomskog razvoja kao i globalne reputacije Turske.

Cena standardnog modela T10X biće oko 50.200 američkih dolara, a sa dve različite opcije baterija za T10X kupci mogu da biraju između dometa od 314 ili 523 kilometara. Baterije mogu da se napune od 20 do 80 posto za manje od 28 minuta na nekoj od stanica za brzo punjenje, a kupci takođe mogu da biraju između šest različitih boja za pomenuto vozilo.

Vest koja je odjenula ovih dana jeste i ta što su Turci bukvalno razgrabili prve modele, te je kompanija za samo 12 dana primila tačno 177.467 predrezervacija za njihov prvi model T10X.

Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh