Pratite nas

Vesti

Zimske gume više nisu obavezne

Vozači u Srbiji nisu više u obavezi da na sva četiri točka imaju zimske gume, te bi trebalo da razmislite ovih dana da ih i zamenite.

Vozači u Srbiji već menjaju zimske gumaju, jer vremenske prilike to i dozvoljavaju u pojeidnim delovima naše zemlje. Kako pišu beogradski mediji cena zamene sa balansiranjem je od 500 dinara po točku, a krajnja cena zavisi od veličine felne kao i vrste gume.

Međutim, kako nam metorolozi kažu po prognozi vremena, za zamenu je možda bolje sačekati još koji dan jer nas tokom narednog perioda očekuje zahlađenje i sneg te se korišćenje zimskih guma preporučuje dok ne bude definitivnog otopljenja.

„Ova praksa povećava potrošnju goriva, a na visokim temperaturama zimska guma će se i brže pohabati i pitanje je da li će dočekati novu zimsku sezonu za koju napravljena“, rekao je za Tanjug vulkanizer iz Beograda Miloš Rašković.

Podsećamo vas da u planinskim predelima i dalje ima snega, te su zimske gume kao i zimska oprema i dalje obavezne te je preporuka da vozači u ovim predelima na zamenu sačekaju još malo.

Continue Reading
You may also like...

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh