Pratite nas

Zanimljivosti

Najružniji auto na svetu je prava zver

Model Multipla je uglavnom pobeđivao u izboru za najružniji auto na svetu, a kako sada stvari stoje mogao bi da pobedi u takmičenju za najneverovatniju automobilsku preradu.

Ovo je automobil brojnih kvaliteta koji su ostali u senci pre svega zbog dizajna modela, pa se uglavnom pojavljivao na top listi najružnijih automobila gde je čelnu poziciju menjao sa modelom SsangYong Rodiusom.

Kako prenosi Index.hr Youtuberi Sylvain Levy i Pierre Chabrier predstavili su potpuno drugačiju ideju za Multiplu. Naime, oni su još prošlog leta napravili trkački automobil koji je pokretan V8 motorom iz Corvette ZO6. Prema testu tada je razvijao 1014 KS.

Svoj automobil su oni doterivali, pa nam sada donosi još više. Kako su predstavili u svom novom videu izbor je pao na atraktivnu crveno – belu komvinaciju, a umesto nekadašnjih stotinjak konja 1.6 benzinca, sada je tu američki V8 kome je snaga podignuta na neverovatne 1294 konjske snage.

Menjač je takođe pozajmljen od Corvette, a pogon je na zadnje točkove s Michelinovim valjcima. Kompletan automobil je ojačan, dobio je potentnije kočnice ali ako prenose mediji izgubio je na praktičnosti pa je sa šest pao na dva sedišta.

Video možete pogledati ovde.

Continue Reading
You may also like...
Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh