Connect with us

Smart

Nešto i o bezbednosti Smart For Two Cabrio

Nešto i o bezbednosti Smart For Two Cabrio
Pred frankfurtsku premijeru objavljene su i fotografije novog Smart ForTwo Cabrio. Nova verzija popularnog gradskog automobila pojavljuje se godinu dana nakon predstavljanja nove generacije Smarta ForTwo.
Pritiskom na dugme novi Smart Cabrio transformiše se iz zatvorenog dvoseda u automobil s velikim kliznim platnenim krovnim otvorom ili u pravi kabriolet s potpuno otvorenim mekim krovom. To omogućuje open-air iskustvo vožnje prilagodljivo svim vremenskim uslovima. Ova fleksibilnost koju nudi “TRITOP” sklopivi mek krov s prenosnim krovnim šipkama specifična je, i to ne samo u ovom segmentu. Novi Smart Cabrio je jedini pravi kabriolet u svojoj klasi vozila.
Svojim dimenzijama novi Smart Cabrio (d/š/v: 2,69/1,66/1,55 m), jasno je prepoznatljiv kao član nove Smart generacije. Treći model otelotvoruje Smart dizajn filozofiju FUN.ctional dizajna, definisanu iz dva aspekta – srca i uma. Dizajn idiom je jasan i vrlo progresivan. To uključuje tipičnu siluetu s ultrakratkim prepustima, jasnih linija, oblika i površine, kao i bezbednosne tridion ćelije. Fizionomija je nepogrešivo Smart, B-stub je uži nego na zatvorenoj verziji i styling bezbednosne tridion ćelije je progresivniji, dajući ovom kabrioletu još više sportskog duha.
Potencijalni kupci mogu da biraju između tri različite boje za krovnu tkaninu: plavi traper (jeans look), crvenu ili crnu. Unutrašnja strana krova je uvek siva, a krovni nosači koji mogu da se smeste u prostor koji se nalazi u vratima prtljažnika su u boji tridion ćelije. Platneni krov može da se otvori/zatvori potpuno automatski za dvanaest sekundi – čak i kada se vozi najvećom brzinom. Ima mogućnost da se otvori i daljinski pritiskom dugmeta na ključu.
Uklanjanje bočne krovne šipke omogućuje potpuni cabrio izgled. Prostor za nosače na unutrašnjoj strani vrata prtljažnika, takođe nudi dodatni prostor za male predmete, kao na primer reflektirajuće prsluke, komplet prve pomoći i sigurnosni trugao.
Površinom od 1,8 m2 “TRITOP” platneni krov je oko četiri odsto veći od onog na prethodnom modelu, ukupna debljina je 20 mm, a zadnji vetrobran ima grejače i napravljen je od stakla.
Torziona čvrstoća je poboljšana za oko 15 odsto u odnosu na prethodnika. Osim toga, cabrio je u odnosu na Coupe ojačan na ključnim mestima, a izmene uključuju veliki čelični krst ispod automobila, dve torzione pregrade ispod automobila na prednjoj i zadnjoj strani i cevi u A-nosačima napravljene od vruće formiranog čelika velike čvrstoće.
Ispunio je zahteve obaveznih crash testova, ali novi Smart ForTwo Cabrio – s konceptom bezbenosti koji uključuje tipičnu bezbednosnu tridion ćeliju za efikasnu apsorpciju energije – takođe je prolašao dodatne Mercedes-Benzove crash testove koji često imaju mnogo strože uslove. To uključuje i “roof-drop” test u kojem telo pada pod uglom s visine 50 centimetara na krovnu konstrukciju i automobil udara u jedan od dva A-stuba.
Napredni sistemi pomoći koji su prethodno bili privilegija viših klasa u sprečavanju saobraćajnih nesreća, sada su dostupni u novom Smartu. To uključuje najnoviju generaciju ESP-a, pomoć pri udarima bočnog vetra, Hill Start Assist (standard), upozorenje od sudara i Lane Keeping Assist.
Novi cabrio u početku biće u ponudi sa dva trocilindarska motora koji razvijaju 52 kW/71 KS i 66 kW/90 KS. Oba motora mogu da se kombinuju s petostepenim ručnim menjačem ili potpuno automatskim twinamic automatskim menjačem. Pored tri paketa opreme: Passion, Prime i Proxy, u ponudi je i široka paleta opreme iz oblasti bezbednosti i udobnosti – uključujući smartphone integraciju s MirrorLink® ili Urban Style paket (2016. god.). Tekst preuzet sa portala: netauto http://www.netauto.rs/srpski/news/article/smart-fortwo-cabrio#prettyPhoto
Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top