Pratite nas

Vesti

Da li je potrebno isključiti motor na semaforu da biste uštedeli?

Poslednjih meseci svi vozači u svetu pokušavaju da uštede na gorivo u svoj situaciji, gde god stignu i kad god mogu.

Pojedini vozači su automobile zamenili biciklama ili javnim prevozom, a mnogi ipak nisu u mogućnosti da posežu za drugim trikovima. Jedan od njih jeste i gašenje motora na semaforu.

Ipak, stručnjaci kažu da gašenje motora može imati više štete nego koristi naročito za automobile koji nemaju start/stop funkciju.

U ovom slučaju kod automobila sa sistemom start/stop on neće intervenisati ukoliko je motor hladan. Računar automobila zna da je motor najefikasniji kada je u potpunosti zagrejan i zbog toga će održavati motor u radu dok ne postigne optimalnu temperaturu.

U tom slučaju će se na instrument tabli pojaviti crveni simbol start/stop sistemam (zaokruženo slovo A) ili neka druga poruka koja će ukazivati da sistem ne radi.

Ukoliko vaš automobil nema start/stop sistem, potrebno je izbegavati gašenje motora dok se stoji na semaforu, naročito ako je motor hladan. Na taj način neće se uštedeti ništa, a učestalo paljenje i gašenje motora će imati negativan uticaj na njegovu trajnost kao i na sam vek trajanja akumulatora.

Continue Reading
You may also like...
Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh