Pratite nas

Vesti

Izum koji će promeniti auto – industriju

Nedavno se u Las Vegasu na SEMA salonu pojavio jedan izum koji bi zaista mogao da promeni automobilsku industriju, saglasni su stručnjaci iz ove niše.

Odluka EU jeste da do 2035. godine zabrani prodaju benzinaca i dizelaša, što znači da ćemo svi u jednom trenutku morati da pređemo na električne automobile.

Definitivno su domet i punjenje baterije razlog zbog kojeg mnogi kupci i dalje biraju vozila čiji je pogon benzin ili dizel, a upravo će ova implementacija ovog izuma mogla mnoge stvari da promeni.

Na salonu dodatne opreme u Las Vegasu predstavljen je uređaj pod nazivom „Roadkill 5000“ koji se pričvršćuje na sistem vešanja vozila i pretvara njegove turbulencije kao i pomeranja u električnu energiju. Naime, ovaj uređaj će biti veoma vredan u procesu elektrifikacije, a za razvoj je zadužena kompanija Gig Performance prenose svetski mediji.

Uređaj izgleda vrlo jednostavno, ali ipak koristi složenu tehnologiju čija je osnovna zamisao da kinetičku energiju pretvara u električnu, pa je kasnije smešta u bateriju vozila. Iako kompanija nije u ovom trenutku na sajmu otkrila detalje kako sve ovo funkcioniše, ono što je poznato jeste da sistem ne zahteva nikakve promene na sistemu vešanja.

Potal Auto Klub piše da je ovaj uređaj „nova vrsta dinamičkog vešanja koji se u električnim vozilima može dodati postojećim uređajima za povrat energije dobijene iz samog kretanja, poput regenerativnih kočnica“.

Iako je na samom početku kompanija Gig Performance dizajnirala ovaj sistem za teška vozila poput kamiona, najavljeno je da će uskoro na tržište stići i verzija za putničke automobile.

Continue Reading
You may also like...
Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh