Pratite nas

Vesti

EKSKLUZIVNO: Nova Toyota Prius

Očekuje nas jedan potpuno novi dizajn i to sa samo jednom verzijom – plug-in hibridom.

Na osnovu najave zvaničnika kompanije, zaključujemo da je definitivno došlo vreme za novu, petu generaciju Toyote Prius – piona hibrida.

Prethodni model imao je maksimalno prilagođen dizajn usmeren ka smanjenju otpora vazduha i potrošnji goriva.

Kompanija je definitivno sa ovim novim modelom uspela da spoji ekonomičnost i atraktivnost, jer novi model Prius 5 izgleda kompaktno, privlačno ali i moderno.

Novi model biće dostupan isključivo kao plug-in hibrid, a pogonski sistem baziran je 2.0 litarskom benzincu, sa ukupnom snagom od 22KS. Baterija je sa novim modelom dosta jača i iznosi 13,6 kWh u odnosu na prethodni model koji je imao svega 8,8 kWh.

Zaista dobijamo jednu ozbiljniju bateirju, koja će kupcima novih modela omogućiti za 50% veću autonomiju u vožnji na struju, a to je u suštini čak 90 km električnog dometa.

Ono što nas je iznenadilo jeste i solarni panel na krovu, koji će vozačima dodati još koji kolometar autonomije, ali za sada još uvek nismo dobili specifikacije samog panela.

Kompanija navodi da ćemo uskoro dobiti više detalja pa i podatak kada kreće prodaja, a do tada možemo da uživamo u ovim slikama novog modela.

Continue Reading
You may also like...
Avatar photo

➡️ Radio host ➡️➡️ Event manager ➡️➡️➡️ Copywriting ➡️➡️➡️➡️Social media manager

Ostavite komentar

Napišite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Pratite nas

Na vrh