Connect with us

Vesti

Stiže nam novi Nissan Micra šta mislite na kakav pogon?

Kada pogledamo trendove u automobilskoj industriji, struja je postala kao “dobar dan” obavezna sa svakim novim modelom, a tako i sa većinom naslednka popularnih gradskih modela.

Alijansa Renault-Nissan-Mitsubishi objavila je da planira investiciju od oko 23 milijarde evra u elektrifikaciju i tokom narednih pet godina, a sprema čak 35 novih modela dok je jedan od njih i Nissan Micra.

Prema najavi nova platforma će debitovati već 2024. godine, a imaće prostora za dovoljno baterija koje mogu da obezbede domet i do 380 kilometara. Plan je da se godišnje proizvede oko 250.000 vozila koje će proizvoditi brendovi Renault, Alpine i Nissan.

Očekivanja su i da će ova platfrma smanjiti troškove za oko 33% kao i potrošnju energije za oko 10% kada se uporedi trenutna platforma kojua se koristi za Renault Zoe.

„Deljena platforma omogućava kompanijama da održe unikatan dizajn sa svoje proizvode, kao što i pokazuje dizajnerska skica novog vozila. Novi model će biti dizajniran od strane Nissana dok će proizvodnju preuzeti Renault koristeći našu zajedničku platformu. Na taj način ćemo najbolje iskoristiti resurse, ali će Nissan ostati Nissan“, navodi se u saopštenju japanske kompanije.

Continue Reading

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top