Connect with us

Vesti

Uskoro nam stiže novi Passat – poznat mesec

Ova 2023. je godina jubileja za kompaniju Volkswagen Passat jer proslavlja 50 godina postojanja, a prema najavi uskoro nam dolazi i novi mode. Nemci su potvrdili da će ime Passat i dalje biti tu, ali samo za Evropsko tržište.

Glavno čovek kompanije Thomas Schaefer izjavio je za Automotive News Europe da će nova generacije Passata (B9) biti dostupna isključivo u karavanskom izdanju jer je i potražnja za klasičnim poslovnim limuzinama drastično opala.

Prema najavi Škoda će biti odgovorna za razvoj novog Passata, a premijera Superba će biti do kraja godine, dok ćemo novi Passat videti već u septembru ove godine.

Kako stvari stoje Superb i/ili Passat će imati dobre šanse da zadrže poziciju najprodavanijeg modela u segmentu prenose automobilski portali.

Ono što znamo za sada jeste to da će novi Passat preuzeti dizajnerski potpis Golfa 8 uz položnija peta vrata kao i vertikalno orijentisanim ekranom infotejment sistema. Šuška se i da će najprodavanija verzija imati plug in hibridni pogon, a Pasat će se proizvoditi u Bratislavi.

Continue Reading
You may also like...

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas

To Top